#21 Apelsin- och kaneldricka

Sylta och safta kan man faktiskt göra året om. Nu är det bästa säsong för apelsiner så passa gärna på att koka saft eller marmelad. Den här drickan får en vintrig smak av kanel och är nästan godast värmd men går självklart också utmärkt att dricka kyld.

4 apelsiner
1 citron
1 kanelstång
1 l vatten
4 dl socker
1 msk citronsyra

Skala av det yttersta skalet på apelsinerna och citronen. Pressa saften ur frukterna. Lägg skal och saft tillsammans med socker och citronsyra i en skål.
Koka upp vattnet med kanelstången och häll sedan vätskan över sockerblandningen. Låt svalna och sila av.

Späd 1+3

TIPS! Vitaminerna i frukterna försvinner när man hettar upp dem, vill du dricka drycken kall kan du blanda i fruktsaften allra sist när vätskan svalnat så bevaras alla fina vitaminer!

När snön kommer tillbaka ska jag fylla en termos med apelsin- och kaneldrickan och bege mig ut med längdskidorna!

Säsongens första snö landar på mormors gamla basker och en fågel korsar min väg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments Off

Filed under Drycker, Konservering, Sylta & Safta

Comments are closed.