A tall dark stranger


Det står en lång, ståtlig främling i mitt trädgårdsland… och hans namn är sparris! Jag fick två plantor av min mamma för ett par veckor sedan och sparrisarna växer så det står härliga till.

Sparris skördar man inte första sommaren, då behövs kraften till plantan, men nästa sommar ska jag nog kunna knipa en och annan och året därpå bör jag kunna skörda för fullt. Det tar ju lite tid det här med sparris, men tiden går ju liksom ändå så man kan ju likväl sätta spaden i marken, plantera en planta och ha en anledning att glädjas åt att tiden springer iväg.


Och på tal om nykomlingar. Jag trodde jag höll på att bli smått tokig när jag tyckte mig skymta en liten gul figur i vedstacken, ungefär som en sådan där liten muckla i Petsson och Findus-böckerna. Men så en kväll när hönsen putsade fjädrarna och jag satt bredvid och sällskapade blev Hillevi stel som en pinne och stegade iväg mot vedstacken och ställde sig att spana in under en pallkrage. Även hon hade sett vår muckla! Mucklan visade sig sedan vara en babykanin som beslutat sig att flyttat in hit till oss. Den söta lilla rackaren är snabb som blixen och betydligt svårare att fånga på bild än en sparris…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

Filed under Hus & hem, Råvaror, Trädgård

Comments are closed.