Amerikanska havrepannkakor


Godmorgon, idag kör jag vidare på havretemat! Pannkaksfrukost (eller lunch och middag för den delen) behöver inte vara onyttigt, faktum är att det kan vara rätt hälsosamt. Dessa pannkakor blir fiberrika av havre och är sötade med banan och honung.

4 dl havregryn eller skrädmjöl
1 banan
3 ägg
0,5 dl rapsolja
1 msk honung
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,25 tsk salt

Mixa samman samtliga ingredienser i en hög och smal skål eller tillbringare. Använder du havregryn kan du mixa tills dessa finfördelats. Låt vila några minuter så mjölet hinner svälla.
Häll ut små plättar på järnet och stek de på medelstark värme tills de blir fint gräddade.
Servera med bär och kvarg eller keso.

Nu ska jag ut och rida och bjuder förstås också hästarna på havrefrukost, om än inte några pannkakor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Smårätter

Comments are closed.