Avokadoglass


Alltså det här med avokadoglass är nästan lite för bra för att vara sant. Den milda, mjuka avokadon gör glassen krämigare än all annan glass jag smakat. Dessutom blir färgen fint ljusgrön och den smakar förstås toppen!

Tänk hur fiffigt det hade varit om jag gjort en sats chokladglass också och lagt en brun glasskula där kärnas skulle varit.

2 st avokado
1 msk citronsaft
2 dl grädde
3 dl standardmjölk
1 dl socker
2 ägg
en nypa salt
1 msk flytande glykos

Värm grädde, mjölk, socker och salt tills strax innan kokpunkten. Sänk värmen till låg.
Vispa äggen och häll några deciliter av den varma vätskan över äggen. Vispa och häll sedan äggblandningen i kastrullen. Tillsätt också grykosen.
Värm glassblandningen några minuter tills den tjocknat en aning, låt den inte komma upp i kok bara.
Ställ att svalna.
Mixa avokado med citronsaft och blanda samman med den avsvalnade glassblandningen. Häll smeten i glassmaskin och följ anvisningarna eller frys den i en behållare minst 4 timmar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.