Baba ganoush



Jag hade två lite skrynkliga auberginer som sett betydligt bättre dagar, liggandes i kylen. Vad kan man väl bättre göra med dem än baba ganoush, en aubergineröra som påminner en del om hummus. Snabbt som attan har man den färdig och den passar alldeles utmärkt bra såhär till grillad sommarmat, bufféer och egentligen det mesta andra också.

Det enda otrevliga var att jag fått tag på en särdeles stark lök så jag fick fly köket och äta lunch med tårar rullandes nerför kinderna. Köksdramatiken är total.

Baba ganoush
2 små aubergine
0,5 rödlök, skalad
0,5 citron, saften
1 vitlöksklyfta, skalad
1 tsk sesamolja
0,5 tsk spiskummin
Salt & svartpeppar
olivolja

Skär skåror i auberginerna och lägg dem i en ugnssäker form med lite olivolja. Baka på 225 grader tills de är mjuka och börjar få färg.
Skala bort skalet och lägg innanmätet i en skål tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en slät röra, servera eventuellt med lite rostade sesamfrön och olivolja över.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter

Comments are closed.