Bordsvatten med äpple och krusmynta


Ibland kommer jag på mig själv med att säga något i stil med “det är bara vatten”. Men vatten är ta mig tusan något av det bästa vi har på den här planeten och det finns inget “bara” med det. Att pimpa sitt bordsvatten är superenkelt och så slipper du dra hem tunga vattenflaskor från affären. Just nu smaksätter jag vatten med krusmynta och de något tråkiga vinteräpplena som jag har en miljon av och som inte ens hästarna vill äta.

Skär tunna skivor av ett äpple och lägg i en tillbringare tillsammans med några myntablad och häll på vatten. Låt dra några timmar och servera sedan till middagen eller närhelst du är törstig.

Och förresten, ni glömmer väl inte att dela med er av alla era goda äpplerecept till Säsongens bästa?

Slutligen måste jag bara nämna några ord om krusmyntan också, denna älskade och besjungna lilla ört. Jag hörde nämligen idag att det inte bara är Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump som bär namnet Krusmynta utan faktiskt hela 58 kvinnor i Sverige. Hej på er alla Krusmyntor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Drycker, Trädgård

Comments are closed.