Briocher

Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll! Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost.

4 ägg, 25 g jäst, 0,5 tsk salt, 3 msk socker, 7 dl vetemjöl, 225 g margarin

Smula ner jästen i en bunke, använd gärna en köksassistent. Blanda sedan också ner ägg, salt, socker och vetemjölet.
Skär margarinet i tärningar och lägg i lite margarin åt gången i bunken. Kör degen ytterligare 5 minuter när allt margarin gått i så degen riktigt får arbetas ihop.
Jäs degen 12 timmar.

Ta fram degen och stjälp upp den på lätt mjölat bakbord.
Dela degen i 6 delar. Lägg undan en av bitarna och dela de andra 5 i tre delar vardera. Forma varje bit till en rund bulle och lägg i smorda formar eller pappersformar i muffinsplåt.
Dela den sista biten i 15 delar och rulla små bollar. Gör en grop i de stora bollarna och lägg en liten boll i varje grop.
Jäs i rumstemperatur under bakduk i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda briocherna i 10-15 minuter i 225 grader.

Ät gärna briocherna med sommarens godaste marmelad -maskrosmarmelad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

Filed under Bakning

Comments are closed.