Choklad och zucchinitårta med jordgubbsmousse


Nu blir det ju tårta på tårta på alla tänkbara vis. Men detta är sista på ett bra tag nu! Och jag stoppar ju åtminstone i lite nyttigheter i dem. Det här med zucchini till choklad har jag fastnat lite för. Nu testade jag att göra det i tårtformat och det blev alldeles prima bra! Så sist ut i tårtparaden är den som blev min favorit.

Bottnar
3 ägg
3 dl socker
1 normalstor zucchini, riven
1 dl rapsolja
5 dl vetemjöl
120 g mörk choklad, grovt riven
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk salt

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i en smord brödform. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 1 timme eller tills en provsticka kommer upp torr.

Jordgubbsmousse
7 dl jordgubbar
0,5 dl socker
3 msk agar agar flingor (kan uteslutas om du byter sockret mot gelésocker)
3 dl grädde
1 msk citronsaft
Några nypor salt

Lägg 5 dl jordgubbar i en kastrull med socker och agar agar. Sjud i 5 minuter och mixa fort slätt.
Ta från värmen och tillsätt citronsaft och salt. Låt svalna helt.
Hacka de övriga 2 dl jordgubbarna till små bitar och rör ner i fruktmoset.
Vispa grädden hårt och rör ner jordgubbsmoset. Ställ i kylskåp några timmar innan du fyller tårtan så är den lättare att arbeta med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Bakning, Högtider, Husets specialitéer

Comments are closed.