Christmas crinkles


Här kommer ytterligare en julfavorit i repris. Dessa bakade jag i somras men vill absolut påminna om dem nu till jul också. För fastän de är goda att äta året om passar de allra bäst nu till jul med sitt fina snöfrostade yttre. Såhär en bit in i december kan det hända att man tröttnat på att precis allt smakar peparkaka, saffran och annat kryddstarkt. Då är det läge att dra fram sina gamla favoritsmaker igen, och choklad är ju som bekant ALDRIG fel.

150 g mörk choklad
75 g margarin
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
0,75 tsk bakpulver
2 krm salt

Florsocker att rulla i

Smält choklad och margarin på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt poröst i ett par minuter med elvisp.
Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten.
Rör ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt tills det blir en klumpfri smet. Kyl smeten några timmar, eller frys den så den blir lite mer lätthanterlig.
Ta fram smeten och rulla 30-35 bollar. Rulla bollarna i florsocker, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till dem lätt. Baka mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.


Passa på att göra dubbel sats så kan du slå in några i celofan eller lägga dem i en fin påse och ge bort om du går på adventskalas eller glöggfest!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Bakning, Högtider

Comments are closed.