Citron & vallmopancakes med lakritssirap


Idag är det onsdag vilket alltså betyder lill-lördag. Lördag i sin tur innebär långfrukost och därför tycker jag att det kan sitta fint med ett recept på amerikanska pannkakor idag. Jag fick den briljanta idén att smaksätta dem med citron och vallmo. Och eftersom jag tycker att citron passar prima ihop med lakrits blev det just en hemkokt lakritssirap som jag serverade till. Supermums!

15-20 Amerikanska pancakes
2 ägg
75 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 msk socker
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 msk blå vallmofrön
1 citron, skal & saft

Riv citronskalet fint och pressa saften ur halva citronen.
Vispa samman alla ingredienser i en bunke tills du får en slät smet.
Hetta upp ett stekjärn. Stek pancakesen med lite olja och servera direkt!

Lakritssirap
3 dl vatten
0,5 dl hackad lakritsrot
5 stjärnanis
3 dl mörkt muskovadosocker

Koka vatten med lakritsrötter och anis under lock i ca 15 minuter. Sila av vätskan genom ett kaffefilter.
Häll tillbaka vätskan i en ren kastrull och rör ner sockret. Sjud ca 15 minuter utan lock, eller tills sirapen börjar tjockna. Skumma av och häll på flaska.


Lakritssirapen är också god att ringla över glass och andra desserter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Bakning, Husets specialitéer, Smårätter

Comments are closed.