Crinkles


Crinkles är nog en av världens chicaste kakor och kan enkelt beskrivas som en kladdkaka i småkaksformat. Den frostade känslan de får av florsockret gör att de passar perfekt till jul, men jag äter dem helst året om!

150 g mörk choklad
75 g margarin
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
0,75 tsk bakpulver
2 krm salt

Florsocker att rulla i

Smält choklad och margarin på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt poröst i ett par minuter med elvisp.
Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten.
Rör ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt tills det blir en klumpfri smet. Kyl smeten några timmar, eller frys den så den blir lite mer lätthanterlig.
Ta fram smeten och rulla 30-35 bollar. Rulla bollarna i florsocker, lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till dem lätt. Baka mitt i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter.

Let’s fika!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.