Daal


Eftersom jag delade med mig av min indiska kryddblandning igår så sitter det väl på sin plats att jag också ger er ett recept på en kalasgod soppa där ni kan använda den. Jag blev själv tipsad av en kompis att prova på den indiska soppan daal och det är jag glad att jag gjorde för jösses så god den var! Det här är en riktigt smakrik soppa som är lätt att gilla även om man är en inbiten köttälskare. Det här måste ni ju prova!

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk indisk kryddblandning
500 g krossade tomater
0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)
2 dl gröna linser
1 msk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
70 g ruccola eller bladspenat

Hacka gul lök och vitlök, riv ingefäran.
Hetta upp lite olja i en kastrull och tillsätt sedan lök, ingefära och kryddblandningen. Fräs några minuter så löken börjar mjukna och kryddorna värms upp.
Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och linser. Låt koka utan lock på svag värme tills linserna är mjuka.
Häll på kokosmjölken och låt soppan få ett uppkok till.
Vänd ner ruccolan i soppan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Filed under Matlagning, Veckans vegetariska

18 Responses to Daal

  1. Kim

    Indiskt är toppen! Det brukar sällan bli som på restaurang när jag gör det själv, men gott på ett annat sätt.
    Och jag är vansinnigt svag för allt som innehåller linser…

    • Karoline

      Ja, visst är det! Jag tycker att det är jättesmart att försöka härma god mat man ätit ute och försöka göra den i sitt egna kök, på det viset blir man kreativ och får lära sig känna igen olika smaker och råvaror – superkul! Och sålänge det blir gott så gör det ju inget att det inte blir precis som på restaurangen:)

  2. Daal är så gott, min farbrors fru gör den godaste daal man kan tänka sig. Har försökt många gånger att få till den som hennes, men ännu ej lyckats…

    Vilka underbara bilder du tagit. Vackra!

    • Karoline

      Hon har kanske någon hemlig ingrediens?! Har du fått hennes recept?:) Jag är säker på att din daal är fantastisk ändå!

      Tack, vad snällt!

  3. Josefin

    Hej!
    Kul att du tyckte om soppan :) Jag gjorde den själv förra veckan när jag var sjuk. Ingefäran och alla andra kryddor värmer bra när man är krasslig!

    • Karoline

      Åh, den va supergod, tack för tipset!:) Den kommer jag göra fler gånger i höst och vinter! Krya på dig!

  4. En maträtt helt i min smak, ser gott ut!

  5. Ellen

    MUMS! Denna soppa ska jag laga nästa gång det regnar.

  6. Vad glad jag blev när jag hittade din blogg! Otloligt inspirerande. Kommer att titta in fler gånger.

  7. Älskar vegetariska alternativ och Indiska rätter! När man äter Indiskt på restaurang är det liksom alltid en söt, rund smak i curry(arna)(er) (ordet curry i plural har jag aldrig hört :) ) som jag aldrig kan få till hemma, kanske inte så bra beskrivet haha! Antagligen kryddar jag för lite med någon krydda.. I guess, practice makes perfect :)

    • Karoline

      Indiskt är kul eftersom man kan experimentera så mycket med kryddorna!:) Har du ätit på Govindas i Lund? Jag älskar deras mat!:)

  8. Pingback: Veckans matkoma v 45 - Matkoma

  9. Pingback: Daal med naan - Matkoma

  10. Pingback: Veckans Matkoma Vecka 33 - Matkoma

  11. Pingback: Veckans Matkoma vecka 10 - Matkoma