Daal


Eftersom jag delade med mig av min indiska kryddblandning igår så sitter det väl på sin plats att jag också ger er ett recept på en kalasgod soppa där ni kan använda den. Jag blev själv tipsad av en kompis att prova på den indiska soppan daal och det är jag glad att jag gjorde för jösses så god den var! Det här är en riktigt smakrik soppa som är lätt att gilla även om man är en inbiten köttälskare. Det här måste ni ju prova!

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk indisk kryddblandning
500 g krossade tomater
0,5 l grönsaksbuljong (eller 0,5 l vatten + 1 grönsaksbuljongtärning)
2 dl gröna linser
1 msk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
70 g ruccola eller bladspenat

Hacka gul lök och vitlök, riv ingefäran.
Hetta upp lite olja i en kastrull och tillsätt sedan lök, ingefära och kryddblandningen. Fräs några minuter så löken börjar mjukna och kryddorna värms upp.
Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och linser. Låt koka utan lock på svag värme tills linserna är mjuka.
Häll på kokosmjölken och låt soppan få ett uppkok till.
Vänd ner ruccolan i soppan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Filed under Matlagning, Veckans vegetariska

Comments are closed.