Dagarna efter tjälen släppt


Det blir kanske inte sådär himla mycket recept och matlagning just nu. Det beror mest på att jag har en ganska hektisk jobbperiod med många projekt igång. Sen spenderas varenda liten tid jag får över till att förbereda och fixa i trädgården. Jag har aldrig varit med om en vår som kommit senare är denna och nu när den väl är här ska allt göras samtidigt.

Så under de senaste veckorna har två stoora drivbänkar spikats ihop (pappa fixa) och fyllts på med 1600 liter jord och gödsel. I dem har jag sått morötter, palsternackor, zucchini, rädisor, ruccola och mangold. Sen har jag grävt upp och kultiverat den del av buxbumsgården som ska komma att bli min nya kålgård, grävt ut en plats till pumporna som jag kantat med ett lågt pilstaket. Dessutom har jag byggt piltorn till mina bond- och vaxbönor och förbättrat jorden i alla stora krukor i trädgården och i huset. I fönsterkarmen står plantor av vitkål, grönkål, två sorters pumpor, kronärtskockor, aubergine och tomat som alla snart ska flyttas ut. I två veckor har jag konstant gått runt med spagettiarmar, fyllda med ömsom träningsvärk ömsom mjölksyra. Men mellan allt arbete får jag redan tillfälle att skörda arbetets frukter. Jordärtsskockorna som självsådde sig förra året är nu som allra finast och jag njuter för fullt av att gräva upp de stora knölarna som skiftar så fint i rött och vitt. Vad tycker ni att jag ska tillaga av dem? Har många plantor kvar att gräva upp så förslag välkomnas!

Nåväl. Ingen vila, ingen ro – nu ska jag ut igen och gräva gödsel till kålgården. Mmmmh, mitt glamourösa liv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Comments

Filed under Råvaror, Trädgård

Comments are closed.