Det gror ute, gror inne – gror i sinne!


För någon vecka sedan började jag årets odlingssäsong med att förkultivera kronärtskocks- och auberginefrö. Jag planterar fröna i små miniväxthus som är plastlådor jag samlat på mig gånger när jag köpt hem till exempel vindruvor eller snabbmat. På så vis får plasten återbrukas och blir användbar i ett helt nytt syfte.

Kronärtskockorna fullkomligt exploderade och grodde med sådan kraft och energi att det nästan tycktes vara sprängämnen i dem! De har redan hunnit bli stora och måste snart planteras om.

Auberginerna däremot skyndar lite långsammare, men det ska nog bli fina planter även av dem.Också utanför husvärmen gror det och spirar i rabatterna. Snödropparna (och snart också våren) är här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

Filed under Hus & hem, Trädgård

Comments are closed.