En råare Runeberg


Idag firas Runebergsdagen till minne av Finlands nationalskald Johan Ludvig Runeberg. Och eftersom jag har en hel del finska läsare ville jag ge dem något extra idag. Jag har tyvärr aldrig provat en riktig runebergsbakelse och denna råa variant är ganska långt från originalet. Men den är ett sunt alternativ som man kan ta både en och två extra av utan dåligt samvete!

Råa Runebergsbakelser
200 g torkade fikon
1,5 dl mandel
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl hallon
1 bittermandel
1 tsk kardemumma
2 msk honung
1 msk citronsaft

Sojagrädde
Hallon

Riv bittermandeln och blanda ingredienserna i en matberedare. Själv har jag ingen matberedare så då kan man istället hacka fikonen och mala mandeln och slutligen lätt mixa samman dem med de övriga ingredienserna.
Forma fikondegen till 6-8 stycken små cylindrar.
Vispa grädden lätt och klicka ut på toppen av varje cylinder. Toppa med ett hallon.


Grattis Finland!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.