Enklaste växtstödet


Alltså, tro för all del inte att jag försöker idiotförklara er, men idag vill jag bara tipsa om det storslagna med att peta ner tre pinnar i en kruka och binda samman dess toppar. Jag älskar att arbeta med pil och har därför hållt på att tvinna och fläta diverse torn och andra kreationer. Men så såg jag vid något tillfälle de mest enfaldiga och samtidigt ljuvliga växtstöd – som just bara var tre pinnar. Toppen binder jag samman med en tunn pilgren som är mjuk och smidig att slå knopar med.

Behöver man fästa växten kan man göra det genom att ta ett grässtrå, vika det på mitteln så att det bildas en ögla och därigenom trä ändarna av stråt. På så vis kan man använda sig av enbart naturligt växtmaterial till sina växtarrangemang. Det är organiskt, giftfritt och bryts enkelt åter ner av jorden.

I krukan har jag gojiplantor som jag frösådde i januari och som nu har börjat få riktig fart. På fröpåsen står att det inte är ovanligt att de ger bär redan första året, så låt oss hoppas att jag har egna gojibär i höst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Trädgård

Comments are closed.