Finalist i Matbloggspriset Folkets val 2013 + en och annan kärleksförklaring


Även i år har bloggen blivit utvald som en av tio finalister i Matbloggsprisets Folkets val och jag är superglad över all uppskattning, värme och beröm! Tack och bock alla som nominerat, hejar på och tittar in här ibland!

I år röstar man via sms (det kostar 10 kr) och de insamlade pengarna går till Stockholms stadsmissions viktiga arbete med att sätta julmat på behövande familjers bord. Så vilken blogg ni än föredrar – passa på att rösta på NÅGON.

Vill man rösta på Det Gröna Skafferiet så sms:ar man MAT1 till 72980
Den kompletta listan på alla nominerade och nummer hittar ni här

Samtidigt som jag får all denna fina uppmärksamhet och erkännande vill jag passa på att också belysa några bloggar jag tycker förtjänar att synas mer.

Våra oköttsliga lustar är bloggen man vill bo i! Läcker vegomat som presenteras i ljuvliga miljöer. Jag vill nog påstå att tjejerna kokar ihop ren och skär matkonst här.

En annan självklar favorit är I huvudet på elvaelva, där man verkligen får en resa i huvudet på Sofija som driver bloggen. Bloggen är lika unik, intressant och magisk som bloggaren själv.

Fantastiskt fina Vegoteket är även de med i finalomgången av folkets val (hejaheja!), och dessutom är de mina storfavoriter för priset i bästa design, för en snyggare blogg får man minsann leta länge efter!

Under senaste året har dessutom många nya bloggar ploppat upp och jag har hunnit handlöst falla för Matkoma där jag nästan önskar att jag fick adopteras in i denna coola lilla familj, och sen har jag förstås blivit medborgare i det gröna, sköna Vegoriket.

Hos Mitt gröna kök blir jag alltid både hungrig och inspirerad.

Sen har sverige ett par helt fantastiska bloggar som skrivs på engelska och därmed tyvärr inte kvalar in bland matbloggsprisen, men som man absoluuut inte får missa! Green kitchen stories kom nyligen ut i bokformat och bloggen är rakt igenom fantastisk, varje inlägg är så välgjort och kärnfullt, sprängfyllt med kreativitet och känsla. Earthsprout är ren grönsakspoesi och har lärt mig så mycket om råvarornas värde och relationen mellan mat, liv och jord. Och sveriges bästa matfotograf hittar vi förstås på Call me Cupcake, där den otroligt talangfulla Linda Lomelino dukar upp bakverk vackrare än man kan föreställa sig.

Dessutom får ingen missa en resa in i Dagmars Kitchens vackra värld där enkla smakkombinationer och kreativa kombinationer förevigas i tidlösa fotografier med en otrolig värme.

Och när vi ändå snackar snyggt matfoto MÅSTE ju bara Helena Ljunggrens matblogg också komma på tal. Här svämmar talang och god mat över! Jag måste erkänna att jag dreglar lite…

Nu har jag såklart missat många av mina favoriter, men dem får jag skriva om en annan gång!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Uncategorized

Comments are closed.