Glasnudelsallad med örtdressing


Nu har både kökstaket och furusoffan blivit vitmålade och jag är vansinnigt nöjd! Så nu kan jag återvända till köket igen för att denna gång istället laga mat och stöka runt bland kastruller, kålhuvuden och diskberg. Först ut blev gårdagens goda lunchsallad. Sallad är mycket mer än tomat, salladsblad och gurka – denna har inget av det men är himla god ändå! Råvarorna som jag använt mig av är ganska vintriga, men rätten känns riktigt vårig, krispig och fräsch. Det är en ren fröjd att knapra på den ackompanjerad av talgoxarnas sång utifrån.

Jag måste också slå ett slag för frysta grejer som är riktigt bra såhär års när man vill variera sina råvaror. Sockerärtorna är nästan lika krispiga och söta som om man hade plockat dem en sommardag.

Glasnudelsallad med örtdressing

Glasnudlar
Rödkål
Groddar
Frysta sockerärtor
Avocado

Olivolja
Citronsaft
Blandade torkade örter
Salt

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Strimla rödkål, tina sockerärtor och skär avocadon i skivor.
Blanda samman ingredienserna till salladen.
Blanda också olja, citronsaft, örter och salt i en liten skål. Ringla över salladen.


Till salladen gör jag en dressing med torkade sommarörter från trädgården. Örtblandningen använder jag till sallader, gräddfilsåser, ugnsrostade grönsaker och till rotsakssoppor. Den är riktigt god och användbar så i år ska jag göra dubbel eller trippel sats. När örtagården växer ifrån en och mynterna hotar att ta över hela trädgården vet man att det är allra bästa tiden att skörda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Trädgård, Veckans vegetariska

Comments are closed.