Gräddkola


Nu närmar sig spurten inför julen och något man inte får missa är att göra kola. Som den 80-talist jag är kokar jag aldrig knäck efter att i min barndom blivit traumatiserad av Sunes jul och deras stora julbakning som spårade ur. Därför har istället kolor blivit lite av min jultradition istället och godast av alla kolor kan nog gräddkolan tänkas vara.

3 dl grädde
3 dl socker
1,5 dl ljus sirap
75 g smör

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull om du vill koka kolan på spisen, eller en värmetålig skål om du istället vill använda micron.
Koka kolan tills den klarar kulprovet.
Rör ner smöret.
Täck insidan av en form med plastfolie och häll ut kolasmeten på folien. Låt stelna och skär sedan i bitar som får rullas in i papper.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

Filed under Sylta & Safta

Comments are closed.