Granskottslemonad


Varje sommar hittar jag på nya smaksättningar till mina lemonadkok och först ut i år är en variant med granskott. Granskotten sjunger förvisso på sista versen, men man kan faktiskt än hitta skott som är små och ljusa.

Tidigare har jag till exempel gjort lemonad med:
lime
färgad med rödbeta
en vintervariant med slånbär
citrontimjan & ingefära

Principen är helt enkelt att man kan prova på att smaksätta med lite allt möjligt som man gillar. Så får du inte tag på några granskott kan du kanske istället byta dem mot en kvist rosmarin som också ger en lite “barrig” smak. Eller varför inte en näve hallon eller vinbär som snart är i säsong.

——

Granskottslemonad
2 citroner
1 ½ dl granskott
2 dl socker
2 l vatten

Riv citronzestet och pressa sedan saften ur citronerna, lägg zest och saft i en värmetålig skål tillsammans med granskott och socker.
Koka upp vattnet och slå det över citronblandningen. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan svalt över natten eller 10 timmar.
Sila lemonaden genom duk eller stålsil.

Späd efter smak. Ger ca 4 l färdig dryck


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Filed under Drycker, Konservering, Sylta & Safta

Comments are closed.