Grillade sommarprimörer från trädgårdslandet


Just nu svämmar min trädgård fullkomligt över av allehanda grönsaker, bär och annat gott ätbart. Årets lyxigaste tid står för dörren och man får äntligen skörda massvis och på riktigt. De små fröna som sattes i en liten kruka och förkultiverades i januari eller februari bär äntligen frukt och tackar för sig genom att bjussa på lite av sig själv.

Mest ser jag fram emot kronärtskockorna som satt flera knoppar och nog kommer vara skördeklara nästa vecka. Om morgnarna kniper jag en bifftomat från min ytterst biffiga tomatplanta, skär i tjocka skivor och har på mackan med riktigt mycket grovmalen svartpeppar. Och alla morötter, gröna-, purpur- och vaxbönor hamnar på grillen. Prova gärna att grönsaksgrilla dina primörer och små späda grönsaker du hittar i grönsaksdisken. De blir urläckra, knapriga och smakar ljuvligt somrigt!

Jag pimpade min grillafton med att trä ett köttbullsspett av några kikärtsbollar som blivit över från dagen innan. Funka prima att grilla!

Och du, medan du ändå har grillen igång, passa på att slänga på lite exotiska frukter till dessert! Grillad persika är min favorit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Filed under Matlagning, Råvaror, Smårätter

Comments are closed.