Gröna Skafferiet goes bok


Onsdag till trots så dukar jag idag upp till pannkakstårta! Idag är det nämligen alldeles lite extra pirrigt i magen och jag tror att alla som hunnit läsa rubriken till det här inlägget har en aning om vad som komma skall… Jag har längtat länge efter att få berätta den här nyheten för er, och jo, det är faktiskt alldeles sant fastän jag inte riktigt tror det själv. Det kommer nämligen att kokas ihop en bok här på gården. Och inte nog med det, jag har fått den stora äran att ge ut den tillsammans med förlagsgänget på Bonnier Fakta(!). Kontrakten är signerade och hjulen i rullning. Mycket, MYCKET mer om det här får ni förstås höra framöver!

Jag inbillar mig gärna den romantiska bilden av att det var när mina föräldrar öppnade upp bokförsäljning i vårt garage som kärleken till boken började. Där kunde jag fördriva en himla massa tid med att läsa otaliga baksidor, bläddra fram och tillbaka och analysera de blanka, matta och tygklädda omslagen. Jag tror också att det var där jag fick intresse för tryckmaterial, som känslan av att vika upp stela, olästa sidor. Doften av pappret och bokens tyngd i händerna. Allt det som kanske gjorde att jag ägnat mina senaste åtta år åt grafisk form och just det tryckta materialet. Det var ju trots allt också i det där garaget som jag blev intresserad av måleri och bildkonst, för om påskarna förvandlades samma garage till galleri där min moster och mormor ställde ut. Också när jag gick bort på kalas var det alltid en bok eller två som låg inslagna i presentpapper till födelsedagsbarnet. Och nu är det alltså dags att få göra min alldeles egna.

Året har börjat med förtjusning och jag har redan hunnit uppnå mina två mål – införa bättre frukostvanor och skriva bokkontrakt. Nu har jag tänkt fortsätta utmana mig själv genom att lära mig stå på huvudet, allt är ta mig tusan möjligt!

(Pannkaksbakelsen är med smak av rosmarin & punsch, en smakkombo som Henry VIII har lärt mig, men receptet tar vi en annan gång!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

60 Comments

Filed under Uncategorized

Comments are closed.