Gröna skafferiets B.B.B.B – Black bean baguette burger


Oj oj oj vad mycket onyttigheter jag har hunnit äta under helgen. Därför ser jag extra mycket fram emot en vecka fylld av massa grönt! Ni ser väl också till att äta vegetariskt under veckan? Passa på att göra burgare av svarta bönor, vettja. De flesta av köttätarna i min familj föredrar faktiskt dessa vegetariska framför köttiga varianter. Dessutom går de fort att göra och är inte alls särskilt svåra. Det är ingen slump att veckans godaste middag är vegetarisk!

Recept för 8 små burgare

3-4 dl kokta svarta bönor
1 stor gul lök
1 ägg (kan uteslutas om du vill äta veganskt)
0,5 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
4 salviablad
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

1-2 baguetter
Salladsblad, tomat, gurka, rödlök, ketchup, dressing

Hacka löken och salviabladen fint. Lägg dem i en skål tillsammans med bönorna och mixa samman med en stavmixer.
Blanda i ägg, ströbröd, potatismjöl, sambal oelek samt salt och peppar.
Dela ”färsen” i 8 bitar och forma sedan varje bit till en jämn biff.
Värm rapsolja i en stekpanna och stek biffarna på varje sida tills de får fin yta.
Skär baguetterna i bitar och bygg ihop burgarna tillsammans med grönsaker, ketchup, dressing samt biffarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Matlagning, Veckans vegetariska

Comments are closed.