Grönsakspaella


Glad lucia allihop! På lucia tassar jag alltid upp tidigt och knaprar lussekatter till frukost. Men idag tycker jag att det kan vara extra kul och himla gott att också använda saffran till det salta köket. Så vad sägs om en riktig lusselunch i form av grönsakspaella? Här kan man egentligen blanda ner lite allt möjligt som man har hemma. Jag hade grönkål, cocktailtomater och infrysna sockerärter så det var vad som hamnade i min panna. Men du kan förstås ta precis vad du själv gillar och har hemma.

Precis som förra året är saffranspriset också lågt i år så passa på att frossa lite extra och använd det i grytor, pannor, kakor och bakverk. Jag fick själv precis en helfiffig saffransidé, men mer om den en annan dag!

(Och kära ni, notera att jag än en gång fått användning för wokpannan!)

5 dl ris
1 l buljong
1 paket saffran
1 stor gul lök, riven
1 tsk sambal oelek
En näve grönkål
En näve frysta sockerärter
En näve cocktailtomater
2 kryddade sojakorvar, slantade

Hetta upp lite olja i en stek- eller wokpanna och stek korvslantarna med saffranen och löken.
Tillsätt ris, sambal oelek och slå på lite buljong då och då så att riset inte torkar ut.
Smaka av riset, och när det börjar bli mjukt är det dags att blanda i grovt sönderriven grönkål och sockerärter.
Blanda i tomaterna när det är någon minut kvar så de lätt värms upp.
Servera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter

Comments are closed.