Grönsaksspäckad tomatsoppa


Höst betyder soppsäsong och ett gyllene tillfälle för enkel vegetarisk mat. Vill man börja äta vegetariskt någon dag i veckan så kan just soppor vara en riktigt enkel och bra start. Soppor kan ju som bekant varieras i det oändliga och är svåra att misslyckas med. Dessutom är det något som de flesta gillar.

Så idag bjuder jag på en tomatsoppa som är proppfylld med grönsaker och rotfrukter. Men jag tänkte också att vi i kommentarsfältet kan dela med oss av alla våra vegetariska favoritsoppor. Då blir här kanske till slut massor av soppor att prova på under höst och vinter för alla som vill ge vegetarisk mat en chans. Skriv gärna en kommentar med länk till soppan så blir det lätt att hitta!

0,5 l passerade tomater
0,5 l vatten
1 rödlök
2 små rödbetor
2 morötter
2 tomater
100 g zucchini
0,5 paprika
50 g ruccola
1 msk hackad färsk timjan
3 lagerblad
Salt & peppar

Skala lök, rödbetor och morötter.
Hacka löken fint och dela rödbetor, morötter, tomater, zucchini och paprika i små bitar.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs grönsaker och rotfrukter med salt och peppar tills de mjuknat lite men inte tagit färg. Slå på de passerade tomaterna och vattnet. Tillsätt lagerbladen och låt soppan koka på svag värme tills rotfrukterna mjuknat.
Tillsätt timjan och grovt hackad ruccola. Efterkrydda eventuellt.


Soppor är också perfekt att slänga ihop för att rensa ut i kylskåpet. Kanske ligger där en sorgsen halv paprika eller en och annan morot som börjat bli mjuk och skruttig. Kasta i dem i soppan så får de nytt liv och slipper hamna i komposten! Blanda i precis vilka grönsaker du vill och har hemma. Grönsakerna jag tog med i receptet är sånt som jag hade hemma i kylen och ville rensa ut.

Och glöm inte lagerbladen – alla tomatsoppors bästa vän!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Trädgård, Veckans vegetariska

Comments are closed.