Hasselnöt islatteVäskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn! För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen. Jag hoppas några av oss ses där, i annat fall – häng med mig dit via Instagram om ni har lust!

———–

Hasselnötmjölk passar heeeelt perfekt i islatte, man får den goda nötiga smaken från hassel och där finns även en sötma i mjölken som gör att man inte behöver söta drycken – tycker åtminstone jag som ogillar de där alldeles übersöta kaffedrinkarna man får på café. Har man dock smak för det söta kan man blanda lite kokossocker (eller sirap, kolasås, strösocker) med kaffet innan mjölken hälls på. Och så är den helt växtbaserad dessutom – gott för naturen, djuren och dig!

———–

Hasselnöt islatte
2,5 dl starkt kallt kaffe
1 dl hasselnötsmjölk
2 rejäla matskedar vispad sojagrädde
kakao eller kanel att strössla över
1 näve is

Fyll ett högt glas till 3/4 med is, häll på kaffe och därefter mjölk.
Toppa med vispad sojagrädde och avsluta med att strö lite kakao eller kanel över.

Vill du göra egen hasselnötsmjölk?
Blötlägg 2 dl hasselnötter i minst 5 timmar. Häll av vattnet och tillsätt 1 liter nytt, mixa en stund och sila sedan av. Söta eventuellt mjölken eller drick den precis som den är, och hasselmassan som blir över kan du blanda i brödbaket eller frkostgröten.

Slurp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Comments

Filed under Drycker

Comments are closed.