Helt växtbaserad coleslaw (vegan)


Fram till jul kommer jag bomba ut köttfria, växtbaserade, vegetariska och veganska bufférätter som passar perfekt för julbordet och idag bjuder jag på en helt växtbaserad coleslaw – en av mina favoritvinterrätter.

Kål av olika slag är några av mina absoluta favoritråvaror som är goda, mättande, har långa säsonger och hållbarhet, dessutom går de att variera i det oändliga och är fantastiska vinterråvaror med mycket nyttigheter som behövs nu när vädret är gråare, mörkare och kallare. Vitkålen kan man byta mot t.ex. spetskål, savoykål eller rödkål för att få lite fräckare färg. Jag tycker bäst om vitkål och eftersom jag har superlyxen att fortfarande ha vitkålshuvuden i trädgårdslandet blir de mina självklara val.

Vegan coleslaw
1 avocado
½ litet vitkålshuvud
¼-½ liten gul lök
1 morot
½-1 tsk senap (kan uteslutas)
salt & svartpeppar

Mosa avocadon i en skål och blanda med senap, salt och peppar.
Skala morot och lök, skär i fina strimlor. Strimla också vitkålen och skölj därefter av den noga, låt rinna av.
Blanda ner morot, lök och vitkål i avocadoröran.
Smaka av och efterkrydda eventuellt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Trädgård

Comments are closed.