Honeycomb & rocky roadEtt bra tag nu har jag och en vän funderat på att prova att göra honeycomb och häromdagen slog vi slag i saken och passade också på att blanda ner den i en rocky road.

Honeycomb består i princip enbart av socker och honung som man låter koka upp för att sedan blanda i bikarbonat så den heta blandningen jäser upp och blir en hård karamell fylld med luftbubblor. Reaktionen gör att den påminner om en tvättsvamp som gett den dess alternativa namn “sponge toffee”.

God jul på er!

—–

Honeycomb
2 dl socker
3/4 dl vatten
2 msk honung
2 msk glykossirap
2 tsk bikarbonat

Förbered en form (max 20×30 cm) eller skål med non-stick bakplåtspapper.
Blanda socker, vatten, honung och glykossirap i en kastrull. Värm på låg/medelvarm värme och låt koka tills färgen börjar mörkna.
Rör ner bikarbonaten med en träslev och rör runt så sockerblandningen bubblar upp. Häll över blandningen till formen med bakplåtspapper och låt den stelna på sval plats.
Krossa den stelnade honeycomben i mindre bitar. Ligger den framme blir den fort klibbig, doppa därför gärna bitarna i choklad eller blanda dem i en rocky road.


Rocky road behövs det egentligen inget riktigt recept till, här gäller det bara att smälta choklad och sedan blandar man i vilken godis man än gillar!

Rocky road med honeycomb
300 g choklad
2-3 dl krossad honeycomb
1,5 dl puffat ris
3/4 dl jordnötter
3 msk cacaonibs

20 g vit choklad, torkade daggkåpablommor, bipollen och lite krossad honeycomb att toppa med

Smält chokladen och blanda i övriga ingredienser.
Smält den vita chokladen och ringla över rocky roaden, strö bipollen och daggkåpablommor över.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

Filed under Bakning, Högtider

Comments are closed.