Hyacinter på konservburk


Okej, idag är tanken att världen ska gå under. Men jag funderar lite över ifall det är sagt något klockslag, än så länge verkar ju allt vara som vanligt. Eller kanske till och med ännu lite bättre. För inatt vaknade jag av ljudet av plogbilen som körde förbi och jag visste med ens att vi åter fått snö! Den regnades nämligen bort förra veckan och det har pratats om att det minsann inte alls skulle kunna bli någon vit jul. Nu talar nog det mesta för det, förutsett att vi då överlever dagen förstås. Nåväl, vi får väl se tids nog och fram tills dess passar jag på att göra lite julfint!

Vita hyacinter är något som jag alltid köper hem till jul. De är tacksamma att göra små arrangemang av eftersom de inte har så stora krav på planteringen och krukorna. Detta gör att de förstås är perfekta om man bor smått och inte har en hel källare full med krukor att välja bland. Även i år var jag lockad att sätta dem i fina små glasburkar. Men min syster tyckte att jag skulle använda konservburkar och det tyckte jag kunde vara kul att prova och ett smidigt sätt att få enhetliga små krukor. Jag använde helt vanliga 400 g burkar som man kan köpa till exempel krossade tomater eller vita bönor i. Diska ur dem noga, dra av etiketten och diska också av eventuellt klister på utsidan. Fyll upp ca en tredjedel av burken med småsten och sätt sedan i löken. Avsluta gärna med att peta ner några grankvistar så det blir en fin kant. Bind eventuellt ett band om burkarna ifall du vill ha dem som en grupp.

När blommorna sedan blommat klart kan man plantera ut lökarna i trädgården så får man njuta av dem en gång till!Nu ska jag ta och undersöka huruvida vi har tillräckligt med snö för att prova hästarnas nya tolksele. Går det vägen blir det pulka- eller skidåkning efter häst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

Filed under Hus & hem, Konservering

Comments are closed.