Indisk kryddblandning


Trots att solen skiner om dagarna och det ser ut att vara riktigt bra väder så blåser det något helt vansinnigt. Höststormarna är här och visst är det väl ändå rätt så mysigt? Så här i blåsten och höstkylan tycker jag att kryddiga, indiska grytor och soppor smakar som allra bäst. Jag smaksätter dem allra oftast med en kryddblandning som jag själv blandar ihop. Då får man ju precis rätt smak som man vill ha och så är det roligt att mixa och prova sig fram med olika smaker och mått. Såhär gör jag min blandning:

1 msk spiskummin
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
2 tsk gurkmeja
2 tsk cajennpeppar

När kryddorna blandats förvarar jag dem i en tättslutande burk.

Vill du göra en egen mix kan koriander och paprikapulver vara två andra goda kryddor att ha i. Och vad gäller chili så brukar jag själv vänta med den och eventuellt tillsätta den direkt i grytan om jag vill ha den lite hottare. En mild kryddblandning tycker jag är mer användbar, då är man redo att bjuda precis alla på indiskt!

Gillar man indiskt så kan jag utlova ett par goda rätter här i en snar framtid, så kryddblandningen kommer till användning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Matlagning

Comments are closed.