Ingefärsshot eller Tegelbackens livselixir


Allt sedan min pappa fick en flaska av denna ingefärsdryck för sitt onda knä har det dagligen shottats ingefära hemma hos mina föräldrar. För mirakeldrycken tog inte bara bort knäont utan var också en vitaminbomb som höll immunförsvaret i topptrim! Drycken började sedan sprida sig till grannar, släktingar, kollegor, vänner, sopgubben, tandläkaren och alla andra som hade krämpor och besvär. Nu tror jag att hela bygden kring mitt föräldrahem kokar ingefärsdryck om kvällarna och shottar den om morgnarna. Så för dig som vill ha bättre morgonvanor och hålla dig friskare är här receptet på vad jag kallar mitt livselixir!

3 hg ingefära, 1 dl socker, 75 cl vatten, 2 citroner

Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Koka vatten och ingefära i 30 minuter. Sila av och rör sedan i sockret. Låt svalna. Pressa citronerna och blanda saften med ingefärsavkoket. Häll på en flaska och förvara i kylskåp.
Receptet blir till ca 75 cl dricka som räcker i ca 2-3 veckor för en person om man dricker ett snapsglas fullt varje morgon.

Eftersom ingefärsdrycken har en given plats till min frukost så är det mitt bidrag till månadens sötsak på bloggen Söta saker med temat som är just frukost. Testa den du också och håll i hatten för det här är starka grejer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Comments

Filed under Drycker, Husets specialitéer, Konservering, Sylta & Safta

Comments are closed.