Jalapeño hushpuppies


Såhär inför allt helgmys tänkte jag tipsa om ett riktigt läckert snacks. Det här är nämligen egentligen inte några veggobiffar utan något så festligt som friterad majsbrödsdeg, en vanlig sidedish i den amerikanske södern. Jag däremot tycker att de funkar precis lika bra som en del av en hel måltid. Men det var just som ett snabblagat snacks som det startade. För namnet hushpuppy tros komma från att man just fick tyst på sina tiggande hundar med dem när de stod och trängdes vid spisen. Degen var nog från början tänkt att bli just majsbröd, men när hundarna gnydde som mest klickades degbitar i frityrpannan för att sedan kastas till hundarna. Om det har effekt eller ej låter jag vara osagt, men det låter tveksamt – tar man en vill man garanterat ha fler!

Jalapeño hushpuppies, 4-6 portioner
3 dl majsmjöl
350 g majs
1 gul lök
2-3 jalapeños
2 ägg
2 tsk bakpulver
Salt & svartpeppar

Olja att frittera/steka i

Mixa majsen grovt. Hacka lök och jalapeño fint.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör fort samman till en färs.
Hetta upp olja i en kastrull. Klicka ut små färsklickar med hjälp av två teskedar och frittera några minuter tills de fått färg.



Jag äter dem gärna med ris och en god tomatsås, vill man ha dem som snacks får man inte missa att ha dippsås till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Comments

Filed under Bakning, Bröd, Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.