Jasminmuffins är min kopp te!

Nu är det dags att baka bidrag till månadens sötsak igen! Denna månad är temat “personligt” och när jag så skulle fundera ut något att baka fastnade jag i det brittiska uttrycket my cup of tea och frågade mig själv vad min kopp te egentligen är? Te dricker jag nästan dagligen men om sanningen ska fram föredrar jag kaffe i koppen! Något jag dock älskar är att använda te i bakning och matlagning. Testa gärna att brygga ditt favoritte på vätskan i dina bakverk så får du nya spännande smaker. Jag avskyr att dricka jasminte, men till kakor, bröd och risrätter passar några tepåsar perfekt. Här har ni receptet på mina saftiga jasminmuffins!

3-5 påsar jasminte (beroende på hur stark smak man vill ha)
2 dl mjölk
0,5 dl kvarg
6 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
120 g smält margarin
2 ägg

Koka upp mjölken och låt tepåsarna dra i 10-15 minuter.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Häll över mjölk, kvarg, smält margarin samt ägg och rör till en klumpfri smet.
Sätt pappersformar i en muffinsplåt och häll upp smet i formarna. Baka i 180 grader ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

Jag tycker det är fint att klippa bitar av bakplåtspapper att använda i formarna.

Tidigare har jag bakat rödbetsbröd smaksatt med jasminte och även kamomillbröd. Jag har vänner som gillar sött och fruktigt te och några som vill ha gröna sorter som helst ska smaka höstack. Somliga vill bara dricka Earl Grey medan andra vill dricka allt utom Earl Grey. Själv dricker jag helst ett kryddigt chai och ute i stallet bor en som är tokig i kamomillte…  Ikväll ska jag koka honom lite te, alla har ju rätt till sin dagliga kopp -vad den nu än må vara!

Vad är din kopp te?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments

Filed under Bakning, Husets specialitéer

Comments are closed.