Jordnötssmör



Bland det allra enklaste man kan tänkas göra i ett kök är alla möjliga nötsmör. Jordnötssmör är väl den vanligaste sorten, men man kan faktiskt också göra nötsmör av hasselnöt, mandel, valnöt, pecan, cashew – ja, helt enkelt vilken nöt du själv föredrar. Och det är faktiskt den enda ingrediens som behövs. För sedan är det bara till att mixa samman och du har ett perfekt nötsmör till bakning, påskgodiset eller morgonmackan.

Jordnötssmör
Jordnötter i valfri mängd

Mixa jordnötterna eller kör dem i matberedare tills “smöret” får önskad konsistens.

Eftersom mitt kök inte innefattar någon matberedare så mixar jag det istället i en smal skål med höga kanter och täcker inledningsvis skålöppningen med en kökshandduk runt stavmixern så att inte nötterna stänker ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.