Kanel- & kardemummakryddade äppelringar


Så hur gick det då med mina vinterförvarade äpplen? Jodå, bara bra! De har legat i källaren i drygt 2 månader nu och är lite mjukare och lätt rynkiga men precis lika goda som förr. Mestadels matar jag hästarna med dem, men ett och annat norpar jag åt mig själv också. Under lagringen har de blivit extra söta i smaken och är perfekta att göra äppelkakor, krämer och andra godsaker av. Vet du med dig själv att du inte hann ta vara på årets äppelskörd så se till att du nästa höst bara tar dig tid att plocka in äpplena. Förvara dem i en sval källare eller vind så ska du se att du har fina svenska äpplen hela vintern – helt gratis dessutom.

Tänk på att man inte måste tillaga allt just när det mognat. Att frysa in frukt och bär går ofta utmärkt och så kan du njuta av dem när du har tid istället. Att få sylta och safta under vintern är en mysig inomhussyssla för dagar när man ändå inte är ute lika mycket.

Torkade äppelringar
Äpplen
Ev. kanel och kardemumma till smaksättning

Tvätta äpplena och kärna ur dem. Vill man kan man nu också skala dem.
Skär äpplena i tunna skivor och pudra kanel och/eller kardemumma över. Jag gjorde tre varianter, en neutral, en med kanel och en med kardemumma på.
Trä ett snöre eller en pinne genom hålen och häng upp ringarna på torkning. Torkningen tar mellan ett par dagar och upp emot en vecka beroende på hur tjocka skivor man har.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments Off

Filed under Konservering, Råvaror

Comments are closed.