Kirskål & avokadopasta

Här är en riktigt vårig variant på den finska avokadopastan som jag gjorde för någon månad sedan. Jag har fullt upp med trädgården nu om dagarna och håller äntligen på att bli klar med mitt nya trädgårdsland där den stenhårda skånska leran (som inledningsvis av arbetet fick en traktor att stegra och spräcka sin fläktrem) nu faktiskt börjar bli riktigt fin odlingsmylla.

Kvar är mest att bygga klart ett hönssäkert staket för att hägna ut mina små trädgårdsmästare. Staketet bygger jag av ett gammalt plank där varje bräda blir till 6 stycken nya. Hittills har jag sågat 60 stycken (alltså 360 småbrädor) och vid det här laget snyter, mjällar, hostar och dröser jag av sågspån.

Dagar som dessa kräver rejäla men snabba luncher och det är just vad denna enkla pastarätt är. Bara till att plocka en bukett kirskål med sig in och sätta spagettin på kokning!

Kirskål & avocadopasta 1 portion
1 avokado
1 näve kirskålsblad
1 citron, zest och 1 tsk saft
½-1 torkad chili
salt + svartpeppar
2 tsk olivolja
spagetti

sesamfrö, persilja och ärtskott att servera till

Koka spagettin.
Mixa samman kirskål och avokado. Riv citronzestet och blanda zest, citronsaft, chili, salt och svatpeppar med kirskål- och avokadoröran.
Låt spagettin rinna av och häll sedan olivolja över. Blanda spagettin med röran. Servera med ärtskott, hackad persilja och strö lite sesamfrö över.

Använder du äggfri spagetti eller t.ex. glasnudlar är rätten vegan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Matlagning, Veckans vegetariska, Vild mat

Comments are closed.