Körsbärssylt


Ännu en fin sommarhelg har passerat och jag har hunnit umgås med ett trevligt gäng vänner, blivit stucken av en jordgeting och fått hela låret uppsvällt, nästan inte jobbat alls, galopperat över ett nyskördat fält och så gjort körsbärssylt förstås. Körsbärssylt är pappas favorit och är fasligt gott till julgröten om den nu skulle räcka så länge. Men det tror jag minsann inte den gör!

6 dl urkärnade körsbär
3-4 dl vatten (beroende på om bären vätskas mycket eller ej)
2 dl syltsocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ca 10 minuter.
Mixa eventuellt sylten fort, men lämna gärna en del hela bitar.
Häll sylten på varma, rena burkar och skruva på locken.


Ska vi plocka körsbär i min trädgård, du och jag, wow wow wow! Förresten så behöver man ingen trädgård och eget körsbärsträd för att göra sylt. Vildkörsbär finns det gott om så det blir sylt åt alla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

Filed under Konservering, Sylta & Safta, Trädgård

Comments are closed.