Krämig avocadopasta


Så var det åter dags att vinka hejdå till ytterligare ett år. 2013 verkar ha varit ett “mellanår” när det kommer till stora världsliga händelser såväl som till den enskilda människan. Precis så har jag själv också känt – ett riktigt mellanår fastän det varit väldigt innehållsrikt, jag har kunnat uppfylla drömmar och funnit mig själv på platser och i situationer som förvånat mig mycket. Men jag tror att det är för att 2012 var ett år då så mycket förändrades – över en natt. Jag insåg att mat, foto, odling, text och böcker var en ekvation som för mig var stark nog att hålla och när jag sedan vann stora matbloggspriset förändrades nästan precis allt, väldigt plötsligt och abrupt. Under 2013 har jag landat, fått komma till ro i allt spännande och gjort det till vardag. Knasiga saker har blivit rutiner och jag har växt flera meter. Så fastän det är i år jag skrivit på kontrakten för böcker och tidningar, skrivit klart ett bokmanus, fotograferat ett par hundra matfoton (varav en blev en av Sveriges mest pinnade foton på Pinterest), fått ett helt gäng höns inneboende, fått en utmärkelse och än en gång nominerats till matbloggsprisets folkets val så måste jag säga att det varit ett mellanår – fast ett fantastiskt sådant.

2014 däremot kommer nog på inga vis bli ett mellanår. Om några månader kommer äntligen boken ut med allt var det innebär och fram tills dess ska det korras, bytas bilder hit och dit, kollas igenom en extra runda och ytterligare en till. Men sen smäller det!

—-

Men 2013 var också året då ett recept på avocadopasta cirkulerade runt över hela Finland och vidare över sjön till Sverige. Varianter på det här receptet har jag sett bland annat hos Pickipicki och Skånska skafferiet och till slut kunde jag inte stå emot utan kokade en stor bytta ljuvlig pasta.

Krämig avocadopasta
2 avocados
1 dl persilja
1 citron – skalet och några teskedar saft
1 dl riven permesanost
svartpeppar
olivolja
sesamgroddar (kan uteslutas)

spagetti
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
salt

Koka pastan i rikligt med vatten med krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salt.
Mixa avocadon slät. Hacka persiljan och blanda ner den tillsammans med rivet citronzest och -saft i avocadoröran.
Häll av kokvattnet från pastan men spara några teskedar vätska, blanda i avocadoröran och osten.
Lägg upp på uppläggningsfat, ringla lite olivolja över, strössla på lite sesamgroddar och mer ost. Avsluta med att dra några drag med svartpepparkvarnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.