Kumminstekt blomkål med fetaost


Här har varit lite tyst de senaste dagarna vilket framförallt beror på två saker: Först och främst har jag haft min första hellediga helg på 2-3 månader! Jo, det är faktiskt helt sant! Jag har varit ute och promenerat, träffat kor, hittat mitt försvunna kvittente och druckit flera, flera koppar till avsnitt efter avsnitt av Downton Abbey. Jag har till och med ätit varm mat eftersom jag för en gångs skull inte fotograferat den – varm mat är höjden av matbloggslyx! Den andra anledningen är att min dator kraschade i lördags och har inte återvänt till livet.

Men nu snackar vi mat istället och närmare bestämt blomkål! Det är högsäsong för kål just nu så passa på att frossa i dem. Men vad du än gör – koka dem inte! Bryt istället av blomkålsbuketterna och stek dem ett par minuter – galet enkelt, galet gott! Men visst är det så att det enkla oftast är det allra godaste?

1 blomkålshuvud
10 cm purjolök (det gröna)
50 g fetaost
Hel kummin
Salt & svartpeppar

Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs blomkål med kummin, salt och peppar.
Tillsätt purjolöken efter någon minut och fortsätt sedan att steka ytterligare några minuter. När blomkålen börjar få färg och har mjuknat lätt är det färdigstekt!
Stjälp upp på ett fat och blanda gärna med ruccolasallad. Avsluta med att strö fetaost över.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter

Comments are closed.