Lemoncurd


Jag måste nog utse citronen till min absoluta favoritfrukt. Jag ser alltid till att ha denna syrliga frukt hemma och använder den flitigt dagligen. Citronpudding är min favoritpudding och det är citronsaft jag har över salladen och i mitt “livselixir“. Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem!

Saft och skal av 2 citroner, 3 ägg, 1,5-2 dl socker (beroende på hur söt man vill ha den), 100 g smör

Blanda saft och skal av citronerna, sockret och äggen i en värmetålig skål. Skalet måste vara väldigt, väldigt finrivet.
Ställ i vattenbad på spisen och värm under omrörning i 15-20 minuter.
Ta från värmen när curden blivit tjock som en trögflytande kaksmet. Rör ner smöret och häll på en ren burk.

Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass.
Vad har ni för goda citronrecept?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Konservering, Sylta & Safta

Comments are closed.