Limeonad


Jag är vansinnigt förtjust i sura grejer. Helst ska det vara så det biter till i kinderna. Därför är syrliga citrusfrukter som citron och lime mina absoluta favoritfrukter som jag ser till att alltid ha hemma. När jag inte äter dem klyftade i båtar eller pressar dem över all möjlig mat gillar jag att göra läskande drycker av dem. För när jag blir riktigt vansinnigt törstig (vilket händer oftare än man kan tro) är det just lemonad min hjärna skriker efter. Och i bristen på barn som sitter i hemmasnickrade försäljningsstånd och säljer kyld lemonad längs med vägen får jag se till att koka ihop en egen.

Limeonad är som man kan höra på namnet lemonad gjord på lime istället för citron. Den har en lite fräckare och barrigare smak och är en utmärkt törstsläckare. Dessutom en bra måltidsdryck som passar särskilt bra till lite fetare mat. Det här är ytterligare en variant jag gjort av min farmors grundrecept. Är du nyfiken på fler har jag också den vanliga citronlemonaden, men också en slånbärslemonad och en rosa lemonad med rödbeta.

Limeonad
4 st limefrukter
3 l vatten
3 dl socker
1 msk citronsyra

Skala av det yttersta, gröna limeskalet och pressa ur saften. Lägg i en värmetålig skål tillsammans med citronsyra.
Koka upp vattnet med sockret och häll det kokande över limefrukterna.
Låt svalna, sila av och servera sedan kallt. Spädes 1:1.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Filed under Drycker, Husets specialitéer, Konservering, Sylta & Safta

Comments are closed.