Mina dopade rabarberSåhär i början av rabarbsäsongen kan man skynda på sina plantor genom att sätta en stor svart spann över dem. Då blir stjälkarna fort långa och bladen håller sig små. Jag har ett ganska litet och tanigt rabarberland så jag provar på med alla tänkbara tjuvknep för att få större och snabbare skörd. Nu har jag ätklara rabarber till en paj eller två i väntan på att de andra också ska hinna växa till sig. Jag får kanske flytta runt spannen hela sommaren och intensivodla lite i taget istället för att köpa till fler plantor. Fast egentligen drömmer jag om att ha en riktig rabarberskog med manshöga plantor och stjälkar tjocka som en rejäl underarm. Tänk vilka pajer det skulle kunna bli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Råvaror, Trädgård

Comments are closed.