Någorlunda raw chokladbollar


Valborg är ytterligare en av mina favorithögtider. Att fira vårens ankomst med eld, grillad korv och en sen kväll är allt lite magiskt. Dessutom firas det födelsedag här idag också. Hästen Sonat fyller 25 år och inleder därmed vårt stora jubileumsår, båda hästarna och jag fyller nämligen alla 25 i år. Morötter, knäckebröd och så en kall kopp kamomillte firade de med i förmiddags och ikväll får de vara med när det tuttas fyr på bålet som står uppbullat i deras hage.

För övrigt har dagens recept inte det minsta med valborg, eld och grillning att göra. Nej, det här är faktiskt raka motsatsen. För idag bjussar jag på snabbt ihoprörda chokladbollar utan såväl tillsatt socker som fett. Istället blir de söta och mjuka i konsistensen av dadlar och banan.

Chokladbollar med dadlar och banan
ca 30 st

20 dadlar
1 banan
3 dl havregryn
1,75 dl solroskärnor
0,5 dl kakao
0,5 dl avsvalnat starkt kaffe
30 g mörk choklad
2 krm salt
Kokos att rulla i

Kärna ur dadlarna och skala bananen. Lägg dem i en skål och mixa till ett fruktmos.
Mal solroskärnorna och hacka chokladen fint.
Blanda samman alla ingredienser och vispa ihop med elvisp. Vispa en god stund så havregrynen finfördelas av visparna.
Rulla bollar av degen som sedan får rullas i kokosflingor.
Ställ svalt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment

Filed under Bakning

Comments are closed.