OM KAROLINE

Den som fyller på och tömmer det gröna skafferiet är jag, Karoline. Tillsammans med en skock höns, två hästar, en vedeldad Husqvarnaspis och surdegen Dregen II bor jag på en liten sekelskiftesgård i Skåne. Här fylls dagarna med syltning & saftning, långa jästider, odling och skörd, bakverk och söt konfekt. Här kokar kastrullerna så köksfönstren immar igen och varje dag doftar huset av nya maträtter, inläggningar och råvaror.

Vill du veta mer? Säg hej till hej@gronaskafferiet.se

Snabbfakta

Karoline driver den prisvinnande bloggen Det Gröna Skafferiet som 2012 utsågs till Sveriges bästa matblogg när den kammade hem Stora Matbloggspriset

2012 & 2013 var bloggen nominerad till Matbloggspriset – Folkets val

Våren 2014 kom min debutkokbok “Det gröna skafferiet” ut på Bonnier Fakta

2013 medverkade jag i Glöggboken

2013 hamnade ett av mina fotografier på topp 20-listan över de mest delade svenska bilderna på pinterest

Sedan 2013 har jag en spalt i Hus & Hem Trädgård, 2014 utökas det till ett uppslag

2012 utsågs jag till årets Siwa (nominering följer nedanför)

Dessutom är jag frilanserande grafisk formgivare, fotograf och illustratör sedan 2009 och har pluggat en master distanskurs i grafisk design vid Forsbergs Skola, Stockholm. Fördjupningskurs i PR & Marknadsföring vid Queen Margaret University Edinburgh och tog min kandidatexamen i grafisk formgivning vid Malmö högskola.

—-

Vinnare av Stora Matbloggspriset 2012
Juryns motivering: ”Gröna skafferiet utstrålar en härlig värme och bloggens små grafiska pärlor bidrar till helhetsupplevelsen. Bilderna tar oss till gården i Skåne. Det finns ett koncept bakom bloggen som handlar om saker som står oss nära och ligger i tiden. Karoline engagerar verkligen sina läsare och är även aktiv på andra ställen på nätet. Hennes passion smittar och vi är glada att få en rejäl dos av den.”

Årets Siwa 2012
Juryns motivering: Utmärkelsen Årets Siwa tilldelas en eldsjäl, en starkt drivande kvinna som sätter in företagandet i ett större sammanhang. Hon går från idé till handling och visar vägen för andra företagande kvinnor.

Årets Siwa 2012 tilldelas en kvinna som visar att gammal inte alltid är äldst, som tar fram gamla mattraditioner och kryddar dem med närodlad uppfinningsrikedom och serverar dem med ”extra allt” i sociala medier.

Årets Siwa visar oss att det som kommer ur sann passion ofta bär rikligt med frukt. Det som för två år sen startade som sporadiska rapporter på Facebook från den senaste laborationen vid spisen blev fröet till bloggen Gröna Skafferiet, som endast fyra månader gammal tilldelades Stora Matbloggspriset. Varje vecka njuter mer än tusen unika bloggbesökare av utflykter bland slånbär, surdeg, kristidskaka och hemlagad ramslöksolja.

2013 blir året då denna Siwa tar steget från digital närvaro till det som idag kallas köttrymden. I år kommer hon att delta i inte mindre än tre bokprojekt och nästa år kommer hennes första egna bok ut på Bonniers förlag.

Det är med stor glädje som Nätverket Siw ger utmärkelsen Årets Siwa 2012 till matinspiratören och formgivaren Karoline Jönsson!