Örtskörd & tusen trädgårdar


Nu är det dags att ta fram saxen och skörda i örtagården. Hos mig börjar bladen sakterligen bli lite gulaktiga och den allra frodigaste och mest grönskande tiden för bland annat myntorna, citronmelissen, oregano och dragon är faktiskt redan förbi. Men allt skördar jag inte för att torka till kryddor nu, för många av örterna står sig fina året om, även under snötäcket och allra tidigaste vårvinter. Och något bättre än att gå ut i örtagården för att klippa kryddgrönt till middagen en grådisig tisdag i november finns ju faktiskt inte!

Och på tal om trädgård, igår gick evenemanget Tusen Trädgårdar av stapeln och trädgårdar i hela landet stod öppna för besökare att spana in och strosa runt i. Besökte ni någon?

Jag var på besök hos allas vår trädgårdsexpert, goa Gunnel Carlson och hennes prunkande trädgård. Det blev även ett besök i Lians lilla trädgård en grön oas med ett riktigt mysigt hönsgäng. I Marias kreativa täppa förflyttades jag mentalt till södra USA eller måhända franska landsbygden samma stund jag steg genom grinden och möttes av sprudlande jazzmusik och fikande människor under mandelträdet. Jag hann även med att glida in till Marias granne för att smaka på en krusbär/vinbärskorsning samt besöka en liten innergård i Kirseberg. Tack alla!

Någon sommar hoppas jag också kunna öppna min trädgård så alla får komma hit och spana in hur jag har det, men det får bli en historia för framtiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments Off

Filed under Konservering, Råvaror, Trädgård

Comments are closed.