Pasta med butternut squash, rökt feta & rostad mandel


Likt en halvtråkig förälder som tjatar på sina barn att äta upp grönsakerna måste jag också med gnällig röst fråga – har du ätit veckans vegetariska middag än?

Om nej – då får du ett kul recept att prova här!
Om ja – då är det ändå på tiden att vi kör två köttfria dagar i veckan, grattis här kommer ett mumsigt recept!

——–

Igår satt jag med ryggen åt solen och planterade ut en hel drös vintersquashplantor i trädgårdslandet, bland annat just butternut och då kom jag att tänka på det här receptet som ett par av er frågat om men som jag alltså inte hunnit dela med mig av – förrän nu.

Den söta, mosiga pumpan tillsammans med salt, rökig fetaost blir en riktigt krämig och god pastasås som jag ska ge mig på igen i höst när jag har egna pumpor i landet. Och glöm inte mandelspånen – de gör liksom hela rätten. Jag hade lite snålt med vitlök hemma så jag hackade även i lite ramslök för att ge rätten ännu mer karaktär och smak.

    OCH FÖRRESTEN! Imorgon är sista dagen att köpa boken “Det gröna skafferiet” till specialpris på Bokus. Uppge “skafferi” i kassan. Passa på, passa på!

——–

(Receptet kommer från Middagsfrid’s vegokasse som jag recenserade här)

Pasta med butternut squash, rökt feta & rostad mandel
700 g butternutsquash
250 g rödlök
1 msk olivolja
100 g mandelspån
70 g babyspenat
1 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
150 g rökt fetaost
tagliatelle

Klyv butternutsquashen, kärna ur den och skär i klyftor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg squash och rödlök i en ugnsfast form eller bakpappersklädd plåt. Ringla olja över, salta och peppra. Rosta i ugnen på 200 grader ca 40 minuter.
Rosta mandelspånen i torr stekpanna.
Koka pastan.
Skär bort squashskalet. Mosa fruktköttet med en gaffel, blanda med löken, crème fraiche, pressad vitlök och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
Blanda squashkrämen med sköljd spenat och pastan. Toppa med mandelspån.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Filed under Matlagning, Veckans vegetariska

Comments are closed.