Vegetariska pigs in a blanket


Packa picknickkorgen och bege er ut på utflykt! Oavsett om ni ska spendera dagen på stranden, på cykeltur eller bara liggandes på en filt i trädgården är pigs in a blanket perfekt picknickmat. Denna multikulturella korvrätt går även under namnen worstenbroodjes, saucijzenbroodjes, kilted sausages eller pølse i svøb. Och som namnet antyder är det kort och gott korv som bakats inlindad i sitt bröd.

125 cl ljummet vatten
25 g jäst
4 dl vetemjöl
1 msk olja
1 tsk salt

8 sojakorvar
0,5 hackad lök
2 dl riven permesanost
1 msk hackad basilika
senap & ketchup
salt & svartpeppar

Variera gärna fyllningen med annat du gillar. Fetaost, timjan, hackade oliver och tomater är en annan somrig fyllningsvariant.

Rör ut jästen i vattnet. Blanda i olja, mjöl och salt.
Låt degen jäsa under bakduk 45 minuter.
Kavla ut degen till en stor cirkel och dela den i 8 tårtbitar med en degsporre.
Lägg en sojakorv och lite av fyllningen på den bredaste delen av degtriangeln och rulla ihop.
Lägg de inbakade korvarna på en bakpappersklädd plåt, strö eventuellt lite extra ost över.
Baka i ugnen på 200 grader ca 30 minuter.

Eftersom all fyllning är inbakad kladdar inte korvarna som vanligt utan är perfekta att äta på språng, paketera i en låda eller servera på ett barnkalas. Och såhär i OS-tider är de dessutom också perfekta för alla som inte kan slita blicken från tvn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments Off

Filed under Bröd, Smårätter, Veckans vegetariska

Comments are closed.