Pomerans


Något som jag är rätt bra på är att vara lite vardagsäventyrlig med att handla hem nya oprovade råvaror. Det är faktiskt aldrig särskilt svårt att vara kreativ i köket om man efter varje handlarrunda har något nytt med sig hem. Ibland hittar jag nya favoriter som jag inte kan förstå att jag tidigare kunnat leva utan och ibland smakar det betydligt mindre gott.

Eftersom det är pomeranstider så kunde jag inte undgå att köpa hem några rustikt skrumpna och fulsnygga pomeranser. Men vad tusan använder man egentligen en pomerans till? Bäst jag läser på lite och tänk vilken tur, nu får jag lära mig något nytt idag också.

Skalen sparar jag förstås och torkar. Skär bort det mesta av det vita på insidan av skalen och låt sedan skalen ligga på ett ugnsgaller i eftervärmen i en ugn eller över vedspisen när man slutat elda för dagen och den börjat svalna av. Nu kan jag krydda den kommande vinterns glögg med mina egna pomeransskal. Vilken lyx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Comments

Filed under Råvaror

Comments are closed.