Potatis- och jordärtskocksstomp med långpeppar och timjan


Är det måhända fler än jag som gör soppor som liksom förvandlas till grytor dagen efter? Sopporna tjocknar gärna till lite när de får stå ett tag men det kan faktiskt ibland bara vara trevligt! För till resterna av tomatsoppan som jag gjorde igår (som idag alltså är en tomatgryta) gjorde jag en höstlig stomp på potatis och jordärtskockor som jag smaksatte med timjan och långpeppar. Det här är ett utmärkt sätt att ta tillvara på rester och förändra dem så att de känns som helt nya rätter. Variation förnyar och skojar till vardagen!

400 g potatis
200 g jordärtskockor
50 g smör
2 msk hackad färsk timjan
1-2 st långpepparfrukter
Salt

Skala potatis och jordärtskockor, dela i grova bitar.
Koka upp vatten, salta och lägg i rotfrukterna samt långpepparn hel. Låt koka tills de är mjuka, ca 15 min.
Fiska upp långpepparn, hacka den fint och häll av vattnet från kastrullen.
Stöt rotfrukterna med potatisstöt, tillsätt smör, timjan, långpeppar och eventuellt mer salt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Filed under Matlagning, Smårätter

Comments are closed.