Potatismazariner


Okej, jag vet att det kanske låter lite äckligt med potatismazariner, men det blev faktiskt riktigt bra! Jag är inte sådär vansinnigt förtjust i mandelmassa. Men något som jag däremot gillar är kronans kaka och tänkte därför att jag kanske kunde byta ut lite av mandelmassan mot kokt potatis. Det blev faktiskt alldeles förträffligt bra och mazarinerna fick en sådan där saftigt kompakt och härlig konsistens. Precis som man tänker sig en liten kronans kaka maskerad i mazarinformat.

Vill man sedan smaksätta mazarinerna kan man till exempel klicka ut lite hallonsylt i botten under fyllningen eller peta i en skiva äpple eller päron.

Potatismazariner ca 15 st
Deg
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,5 dl socker
1 msk vatten

Fyllning
150 g mandelmassa
3 normalstora kokta potatisar
50 g smör eller margarin
2 ägg

2 dl florsocker till glasyr + lite vatten

Blanda ingredienserna till degen i en bunke och knåda fort samman till en deg.
Riv mandelmassa och potatis. Blanda med margarin och ägg.
Tryck ut degen i aluminiumformar och fyll dem sedan med fyllningen.
Baka i ugn på 200 grader i 12-14 minuter.
Rör ut florsockret i lite vatten och ringla över när kakorna svalnat helt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Filed under Bakning

Comments are closed.